Hvorfor M&D-melk?

Melk er en viktig kilde til kalsium og er derfor spesielt viktig for barn og ungdom når skjelettet utvikles. En kartong M&D Lettmelk kakao dekker omtrent 1/3 av barnets daglige kalsiumbehov.

Det er i  barne- og ungdomsårene man legger de beste forutsetningene for et sterkt skjelett som skal vare gjennom hele livet. Da er det viktig å ha alle byggesteinene tilgjengelig. Som en del av et balansert kosthold og en aktiv livsstil bidrar kalsium, fosfor og protein til at bein og knokler utvikler seg normalt. Velg gjerne melk som er tilsatt vitamin D. Melk er en viktig kilde til kalsium og er derfor spesielt viktig for barn og ungdom når skjelettet utvikles. Hvis melken er tilsatt vitamin D, vil kroppen ta opp kalsium mer effektivt. Vitamin D finnes det mye av i fet fisk og tran, men er også tilsatt i ekstra lett melk.

Melkefritt krever kunnskap

For barn som ikke drikker melk, og i tillegg spiser lite ost og yoghurt, er det viktig å være ekstra oppmerksom. Da må man finne andre kilder til jod og kalsium i kosten, eller ta tilskudd. Ønsker du å sjekke om du får i deg nok kalsium, gå inn på kalsiumkalkulatoren på melk.no og test deg selv.

M&D sikrer at elevene får tilgang til kald melk på skolen hver dag. Ordningen baserer seg på råd fra Helsedirektoratet om at melk bør være en del av skolemåltidet.