FAQ

Vi har samlet de vanligste spørsmålene dere har om M&D.  

 

Betaling

- Hva koster det? 

10 klipp: kr. 159
(kr. 15,9 pr produkt)

20 klipp: kr. 310
(kr. 15,5 pr produkt)

30 klipp: kr. 442 
(kr. 14,75 pr produkt) 

Prøvepakke 5 klipp: kr. 59 
(kr.11,8 pr produkt)
Prøvepakke 5 klipp kan kun bestilles én gang per elev, og blir ikke automatisk fornyet når det er tomt.


- Kan jeg velge antall produkter eleven kan ta ut per dag?
Ja, det kan du. Forbruket er forutsigbart med valgfri grense på hvor mange produkter barnet ditt kan hente ut per dag. Dette velger du når du bestiller eller ved å logge inn på Min side.
 

- Hva skjer når vi ikke har flere klipp igjen på klippekortet?
Du vil bli varslet per e-post når dere har 2 og 0 klipp igjen på kortet. For å minimere jobben med å logge inn og kjøpe nye klipp hver gang klippekortet er tomt, får du nå automatisk fornyelse av klippekortpakken du bestiller. Du kan når som helst logge deg inn på Min side og stoppe fornyelsen. 
 

- Hva skjer om M&D avsluttes ved skolen min?
Hvis M&D blir avviklet ved skolen din, vil vi gi beskjed i forveien slik at du har mulighet til å bruke opp gjenværende klipp. Vi stopper automatisk fornyelse av klippekort på skoler som skal avvikles, slik at du har mulighet til å bruke opp klippene uten at det blir fylt på nye.
 


M&D-Brikken

- Hva skjer hvis barnet mitt har mistet M&D-brikken?
Om du er eksisterende kunde må du logge inn på Min Side og melde tapt brikke. Den blir da deaktivert og du kan bestille ny brikke. Ny brikke koster kr. 95,- og vil bli sendt hjem i posten. For å overføre klippekortet til den nye brikken, må den aktiveres på Min side.
 

- Jeg ønsker du å bestille klippekort, men mangler M&D-brikken.
M&D-brikke deles ut til alle nye 8.klasseelever på skolen, samt elever på øvrige trinn som trenger ny brikke. Skolen skal alltid ha M&D-brikker tilgjengelig til elever som etterspør brikke utenom skolestart.
 


M&D-automaten

- Hvordan fungerer automaten? 
Med M&D-brikken kan elevene enkelt hente ut de produktene de ønsker fra automaten. Eleven velger ønsket produkt med tastaturet, skanner brikken på terminalen, og produktet utleveres i luken.
 

- Hvilke betalingsmetoder kan man bruke?
For at forbruket skal være forutsigbart for foresatte anbefaler vi at elevene benytter seg av M&D-brikken. Det er også mulig å betale med bankkort, Vipps, ApplePay og GooglePay. Pris per produkt med klippekort er fra kr. 14,73,- og kr. 16,- med øvrige betalingsmetoder.
 

- Hva skjer hvis det er noe galt med automaten?
Dessverre er ingen maskiner perfekte, og feil på automaten kan forekomme. Alle skoler har fått en egen M&D-brikke som kan ta ut ekstra produkter dersom automaten henger seg opp, f.eks. når det er stor pågang. Dersom det er noe galt med automaten må skolen kontakte kundeservice på (+47) 23 288 333, så vil vår driftspartner V:aroma rykke ut for å reparere automaten.

 

Produktene

- Er det mye sukker i produktene?

  • Lettmelk kakao, lettmelk med jordbærsmak, eplejuice og smoothie er helt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning. De har et naturlig innhold av sukker fra melk og bær/frukt.  
  • Iskaffe uten koffein er tilsatt kun 0,5% sukker og inneholder ikke kunstig søtning. 
     

- Er det koffein i iskaffen?
Nei, M&D Iskaffe inneholder ikke koffein.
 

- Hvilke melkefrie alternativer har dere?
M&D eplejuice og smoothie er helt fri for melk, og kan trygt drikkes av melkeallergikere. 
 

- Hvilke vitaminer og mineraler inneholder produktene?

  • Drikkeproduktene som er melkebaserte er en kilde til kalium, kalsium, B12 og jod. 
  • Lettmelk kakao og lettmelk med jordbærsmak er beriket med vitamin D.
  • Smoothien er kilde til fiber
  • Smoothie og eplejuice kan inngå som en av de anbefalte "5 om dagen" av frukt og grønt.
  • Lettmelk kakao, lettmelk med jordbærsmak og iskaffe kan inngå som en av "3 om dagen" av de anbefalte daglige porsjonene meieri.

 

- Hvorfor har ikke M&D de kjente og kjære TINE-produktene?
M&D er en merkenøytral tjeneste med egne produkter tilpasset ungdom og helsedirektoratets anbefalinger om mat og måltider i skolen. Produktene er utviklet av ernæringsfysiologer, og testet og utvalgt av ungdommen selv. 
 

- Hvorfor tilbyr dere ikke vanlig, hvit melk?
Utvalget i M&D-sortimentet evalueres og justeres jevnlig, basert på bestselgende produkter i automatene. På grunn av for lav etterspørsel har vi derfor tatt hvit melk ut av sortimentet.
 

- Hvorfor tilbyr dere ikke påsmurt knekkebrød på alle skolene?
Introduksjonen av en ny produkttype medfører at automatene våre må bygges om. Vi har derfor ikke mulighet til å tilby alle skolene knekkebrød fra samme startdato, men har igangsatt en implenteringsplan for alle aktuelle skoler fra og med våren 2022.
 

- Hvorfor brukes karragenan i M&D Lettmelk kakao og M&D Koffeinfri iskaffe?
Fra august 2022 vil ikke karragenan brukes i M&D Lettmelk Kakao. Karragenan brukes for å sikre jevn fordeling av ingrediensene i noen produkter, og for at de skal få rett konsistens. Det er et vanlig og godkjent tilsetningsstoff som benyttes i mange ulike matvarer i dag, blant annet i sjokolademelk og desserter. Både norske og internasjonale myndigheter vurderer tilsetningsstoffet som helt trygt. Det europeiske mattrygghetsorganet (EFSA) har imidlertid satt i gang et arbeid for å evaluere enkeltstudier på en bestemt type karragenan, som har antydet at tilsetningsstoffet kan ha uheldige effekter på tarmen hos mus. TINE benytter seg ikke av denne typen karragenan.

TINE har som mål at det ikke skal brukes mer tilsetningsstoffer enn hva som er nødvendig for å sikre gode og trygge produkter. I halvannet år har en større prosjektgruppe i TINE jobbet målrettet for å se på om tilsetningsstoffet karragenan er nødvendig i de få produktene som har dette i dag. Den siste tiden har TINE trappet opp arbeidet for å komme i mål med en konklusjon. Etter å ha gjennomført en rekke tester og lansert enkelte varianter med en annen stabilisator, ser vi at vi klarer å bevare den gode kvaliteten og produsere produkter uten karragenan. Derfor tar vi nå karragenan helt ut av produktene våre, og først ut er M&D Lettmelk Kakao. Resten av TINEs produktportefølje tas steg for steg, og i løpet av 2023 vil vi ha faset ut karragenan fra alle produkter.

 

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Ta kontakt med oss på tlf. (+47) 23 288 333 eller Tinematogdrikke@Tine.no